Проучвания показват, че все повече домакинства решават да си купят втори хладилник за дома. Но дали това наистина е необходимо? Според експерти в сферата на производството на хладилници, различните модели на големите марки като Либхер се създават така, че да задоволят напълно нуждите на съответното домакинство. В този ред на мисли, покупката на втори хладилник означава просто, че купувайки първия си хладилник не сте обмислили и преценили правилно своите нужди или пък че вторият не ви е наистина нужен.

 

Разходите за електроенергия

 

Независимо дали се замисляте за това или не, то вашият хладилник е важен консуматор на електрическа енергия. Напоследък можете да откриете някои доста атрактивни предложения на Либхер, които обещават да спестят доста средства от разходите за ток чрез своята способност да спестят не малко енергия, но така или иначе ако притежавате такъв икономичен модел на Либхер това означава ли, че със спестените пари трябва да купите втори хладилник?

 

Липса на оптимизация на пространството

 

Много често нуждата от втори хладилник не е съвсем реална, а е по-скоро неумение да оптимизирате пространството, с което разполагате. От друга страна, възможно е и да нямате навика да изхвърляте нещата, които вече не са годни за консумация. В такъв случай не ви е нужен втори хладилник, а просто воля да изхвърлите негодните продукти от първия.

 

Какво да правим ако все пак не ни достига пространство?

 

Либхер предлага достатъчно големи модели хладилници, които са в състояние да задоволят дори и нуждите на многочленни домакинства, тъй като могат да поберат доста сериозни количества храна. Ако обаче решите да си купите такъв хладилник най-добре след това подарете или продайте стария (в зависимост от неговото състояние и вашата преценка).

 

Кога е оправдано купуването на втори уред?

 

Покупката на втори уред е оправдана в някои случаи. Така например, Либхер предлагат някои по-компактни модели хладилници без фризер. Всички ние обаче знаем, че в един дом винаги е необходимо нещо да се замрази, било то и за известно време. Това може да е риба, месо или просто сладолед, който няма как да се съхранява по друг начин.

 

Ако вече сте собственици на такъв модел Либхер, който няма фризер, тогава можете да си купите отделно само фризер, без да е необходимо да инвестирате парите си за фризер и хладилник в едно. Тази опция си има и своите добри страни. Така например, фризерите, които се предлагат като отделен уред почти винаги има повече пространство, дори и в сравнение с най-големите хладилници. 

 

В случай, че имате повреден хладилник, вижте сайта на тази фирма, за да се запознаете с предлаганите ремонтни услуги.