Обърнете внимание, че по-важното е, не какво облекло и аксесоари носите, а как точно го правите. Ето защо винаги обръщайте внимание на различните детайли, цветове и стила. В този пост ще обсъдим някои идеи, които ще ви помогнат да изглеждате модерно и стилно.

Подчертайте талията. През тази година всички акценти са преместени върху зоната на талията. Затова различните колани са много важни, особено ако имат голяма катарама. Носете колани дори с онези неща, с които никога не бихте се сетили да ги съчетаете. Например със свободни ризи, рокли и сака. В същото време е много важно дори и при подчертана талия силуетът да е създаден по-скоро със правоъгълна форма, отколкото подчертано женствен.

Шалът може да се превърне в акцент, особено ако се фокусирате върху разликата в цветовете и текстурите. Например, може да комбинирате лек костюм и да добавите ефирен шал като довършителен щрих. Дори едноцветни шалове ще работят също толкова добре с ризи, блузи, туники и рокли. Друг плюс на тази комбинация е, че шалът може да обедини и да свърже различните части на облеклото в различни цветове и същевременно да добави небрежен финал.

Просто, но много ефективно решение са подплънките на раменете. Те могат да бъдат дори върху най-обикновената тениска. Първо, можете да ги опитате върху онези елементи от гардероба, които вече имате. Второ, обикновената тениска веднага се превръща в не толкова обикновена, а в сбит и стилен акцент.

Комбинацията от официална риза или блуза с отпуснат подгъв отзад, който обаче отпред е прибран отвътре. Освен това, формалността на горната част се компенсира от спокойния начин на носене. Изпробвайте този трик с разкопчана риза, пола или панталон и високи токчета.

Романтичният стил отново е на мода, а един от неговите елементи може да бъде голяма яка с дантела или бродерия. В нашите тоалети по-лесно се вписват опциите, които са близо до стила на осемдесетте години.