Модата е нещо, около което всеки се суети малко или много. Всяко десетилетие се характеризира със своите отличителни белези и понякога остава като вечната класика. Материите и моделите, характерни за модата от близкото минало, се завръщат с бясна скорост, особено тези актуални за 60-те години на миналия век.

 

Минижупите, мохерът, кашмирът, т. нар. силует "пашкул", роклите в стил туиги, кръглите шапки и въобще минимизираните модели са емблемата на 60-те години. Днес те се завръщат с модерни иновации, които пленяват всеки верен почитател на ретро класиката. На всяка част от дамския тоалет и облекло се набляга по определен начин, и всяка дреха се откроява със забележителни черти. Ще разгледаме всяка по отделно, като съчетанието им е много важно, за да се превъплътите в дама с ретро стил.

 

Палто

То е основният символ на 60-те години. Представлява леко разкроен модел, с яка от косъм и широки ръкави, като те не бива да са прекалено дълги, за да могат да се виждат ръкавиците. Актуалните цветове за този модел са бордото и всички оттенъци на оранжевото. Ръкавиците трябва да са в цвят, подхождащ на връхната дреха.

Пола

Задължителната дължина, с която да покажете духа на 60 - те години е мини. Материята може да е от сатен или вълна, в комбинация с кожени ботуши до коляното. Завършекът да е от мрежести чорапи и къса вталена жилетка.

Рокля

Най-емблематичният модел е тип "пашкул" - обемен ръкав, тясна яка отпусната талия - за тях се изискват перфектна стойка и силует. Комбинира се с високи до коляното ботуши и прибрана коса.

Панталон

Състарените модели панталони и дънки са истински хит, в комбинация с метални аксесоари. Ботушите да са на висока платформа и жакетът да е втален и къс.

Аксесоарите

Приберете скъпите и блестящи бижута, защото на мода са евтините пластмасови! Противоположно на семплите модели дрехи, бижутата трябва да са крещящи и обемни, нещо което превръща тоалета в екстравагантен. Заложете на цвят, който да изпъква.

 

Сами разбрахте, че тази есен ще е модерно ретрото - защото то винаги се завръща с пълна пара. Ако отворите албумите на своите майки, ще видите много от тези дрехи и модели, които сега са вашата мода - възползвайте се да направите подходящия избор .И не робувайте на модата - тя трябва да работи за вас!