Съдейки по статистиките на търсене в търсачките, все още сред нас има ентусиасти, чиято цел е да станат депутати, въпреки отрицателното отношение на народа към властта изобщо и към законодателите в частност.

Чест и хвала на тези достойни борци за народно щастие! Ще пробвам да им окажа подкрепа и помощ във вид на практически съвети, как да осъществят утопията си! )))

 

На практика да станеш депутат – това е много лесно!

Определяш си към каква фракция най-много искаш да се присъединиш. Разузнаваш разценките на местата в първите редове от списъка й. Указаната сума отдаваш на безкористния лидер - слуга на народа – и твоята мечта се осъществява – ти си депутат!

В цялата леснота на оказания метод има един съществен недостатък – достатъчно скъпо е.

 

Хайде да пробваме да използваме по-евтин начин.

Освен парите, депутатските фракции в лицето на своите ръководители, охотно приемат в качество на заплащане за място на законодателния Олимп, личната популярност на кандидатите.

Знаменити спортисти, актьори, писатели, звезди на естрадата и светила на науката укрепват със своя авторитет партийните списъци (като правило, голяма част от тези списъци са продажни юристи и полуграмотни, регионални «нано-олигарси»).

От това следва, че нашата промеждутъчна цел е да станем популярни.

 

Днес единственият начин бързо да придобиете популярност без сериозни капиталовложения е да създадете лична страничка в Интернет – сайт или блог.

Да създадете блог на платформата на Blogger можете за 10 – 15 минути. Това е достъпно, безплатно и не изисква знание на езици за програмиране. Единствено може да срещнете затруднения в процеса от изобилие на красиви и функционални шаблони, сред които трябва да направите избор.

Не забравяйте да поместите на блога си и форма за общуване с читателите.

Сега са ни необходими зрители, слушатели, читатели. Ето и приблизителния списък от следващите необходими усилия по пътя към нашата цел – да станем депутат:

1.Напишете в блога си програмни материали, говорещи за вашите политически предпочитания.

2.Автобиографията ви не трябва да бъде идеална и безупречна – това предизвиква недоверие.

3.Редовно общувайте в социалните мрежи

4.Публикувайте в блога си малки статии, демонстриращи реакция на всички забележителни събития от живота на страната или на световното общество. Провокирайте читателите да коментират тези статии. Винаги отговаряйте на коментарите.

5.Цитирайте на места знаменити политици и мислители. Напишете няколко мини-изследвания на исторически събития, свързвайки ги със съвременността. Подобно творчество ще ви характеризира като образован човек и ще ви отдели от компанията на другите кандидати – техните фалшиви дипломи и учени степени не са нищо, в сравнение с интелигентността и ерудицията ви.

6.Участвайте в живота на разнообразни форуми – медицински, киноложки, на самотните майки. Завоювайте сърцата на хората с добри думи и полезни съвети.

7.Направете си собствена поща. Направете адреса й достъпен.

8.Използвайте метода на виртуалния диалог в статиите: изтегляйте цитати от опонента извън контекста на казаното или написаното и го разгромете със своите убийствени аргументи е би могъл

Начинът не е много честен, право да си кажем, но е действителен. След политическите методи на изявени лидери, вас няма да ви упрекнат в коварство.

9.Използвайте в блога си фотография от кръга на семейството си. Не се страхувайте, тези методи се използват още преди 100 години. Има фактори, които работят винаги. Колкото по-обикновен е фонът на снимката, толкова е по-добре.

10.Поканете десет постоянни читатели на блога ви да изпиете една бира за ваша сметка в неделя. Такова мероприятие няма да ви разори. А ето и фоторепортажът от събитието, изложен на блога ви и в социалните мрежи, ще предизвика шумен успех!

11.Избягвайте да критикувате политическите противници с лични оскърбления и ненормативна лексика – съхранете образ на изключително позитивен човек.

12.Не бързайте да съчинявате хвалебствени оди за партийните и фракционните ръководители – не всички обичат директното ласкателство. Освен това, при внезапна промяна на идеологическите предпочитания, на вас ще ви е трудно да налучкате общ език с лидера на противоположната страна.

 

Между другото, дори и най-великият политик на 20-век Уинстън Чърчил нееднократно е сменял позициите си от либерал на консерватор и обратно, поради несъгласие с „генералния курс”. Последният път, това се случва, когато премиер-министърът Чембърлейн решава да „умиротворява” Хитлер, безропотно отдавайки му цели късове от Европа.

Вбесен от това поведение на своя шеф, Чърчил изказва именитата фраза: „ Вие получихте възможност да избирате  между войната и безчестието. Избрахте безчестието и сега получавате война”.

 

* * *

Ако вие редовно изпълнявате дадените препоръки, то след около 6 – 8 месеца вашата популярност ще достигне нужното ниво. Остава правилно да я конвертирате в политическата си кариера и ще постигнете целите си – ще станете депутат. Съгласете се – това е елементарно!-)))

 

Много се надявам, че вие като депутат ще се постараете да направите живота на своя народ по-добър.

По-весело не е необходимо – колко по-весело... J.