Алое вера е растение, което има ясно изразени предпочитания към райони със сух и горещ климат. То е устроена да издържа на тропическите жеги и изпепеляваща суша трупайки запаси от вода в своята подобна на гъст гел вътрешност.

 

Тази гъста гелоподобна маса няма почти никакъв мирис и притежава съвсем слаб тръпчив вкус, като в същото време не притежава никакъв цвят и може да бъде сравнена с вода в твърдо състояние. В себе си обаче този гел притежава безценни качества, масла и витамини, за ползите от които човечеството знае вече хиляди години.

 

Някога хората използвали гел от алое вера за да третират прорезни рани, издрасквания, охлузвания, изгаряния, натъртвания и други травми. Хората били ужасно впечатлени от свойствата на алое вера да помага по-бързото заздравяване на раните и в същото време способността на гела да притъпи болката от различни видове травми, правейки я по-лесно поносима.

 

В наши дни алое вера се използва широко в козметичната и фармацевтичната индустрия, а гелът на растението е основа за създаването на стотици продукти с най-различно по рода си действие.

 

За болки в коляното…

 

Едно от интересните приложения на гела от алое вера е дълбоката му цененост в производството на различни продукти за мазане, чиято цел е да се облекчат различни типове болки, включително и тези в коленете.

 

Коляното е подложено на голям натоварване дори и при хора, които не водят живот, изпълнен с голяма двигателна активност. За съжаление, понякога се появяват болки в коленете и при съвсем млади хора, а това е сериозно неудобство при съвременната динамика на обществото, в която човек не може да си позволи да бездейства докато болките в коляното отшумят.

 

Тези болки могат да са причинени от най-различни фактори, но обикновено претоварването се явява основен проблем. Тук много хора ще кажат, че претоварването няма как да е проблем ако човек не е много активен, но всъщност може.

 

Носенето на детето на ръце докато заспи, носенето на тежките торби с покупки от супермаркета, разместването на мебели у дома, почистването на цялото жилище и търкането на килима в клекнало положение - това са само малка част от примерите за това колко много човек може да се претовари и колко е лесно всъщност да получи по-слаби или силни болки в коляното без да се е движил много.

 

Движението е друг фактор, който може да доведе до болки в коляното. Сред най-честите оплаквания при по-активните хора настъпват след посещенията във фитнеса и тичането в парка.

 

Спасението е в обезболяващия гел с алое вера…

 

Ако и на вас ви се е случвало някога и по някаква причина да изпитате дискомфорт и болки в коляното, знайте, че има някои доста добри и ефикасни средства, с които да си помогнете.

 

Напоследък сред най-отличаващите е обезболяващият Алое Вера Гел, който може да донесе чувствително облекчение на проблемите след дори и само едно нанасяне на продукта.

 

Гелът е изключително чист и натурален продукт, който разчита основно на силата на алое вера, но също така и на подсилващото действие на маслината и в съчетание с ментол, лайка и камфор.

 

Ако почувствате болка в коляното, просто нанесете малко количество върху болезненото място. След това масажирайте нежно мястото от половин до една минута, а незабавният ефект просто ще ви смае.

 

Само след минута ще почувствате облекчаващо усещане и болката в коляното чувствително ще намалее. Вие отново ще се почувствате по-добре и напрегнатите нерви около коляното нежно ще се отпуснат.

 

Освен при болки в коляното, гелът от алое вера с обезболяващ ефект от Savio може да бъде наистина много полезен и в редица други случаи. Така например, този продукт е изключително подходящ при ставни болки в други части на краката, както и при ставни проблеми и дискомфорт в ръцете.

 

Продуктът е изключително подходящ също така в случаите на поява на мускулни болки. Такива могат да се появят при мускулна треска в резултат на натоварена тренировка, но също така и в случаи на грип и настинка, в които мускулите стават особено чувствителни, болезнени и губят гъвкавостта си.

 

Обезболяващият гел не е лекарствен продукт…

 

Във всеки случай, трябва да имате предвид, че гелът на Savio е помощно средство от типа на козметичните препарати. Ако страдате от сериозни или хронични проблеми с коляното например, този продукт не замества необходимото лечение с лекарствени средства. Неговата цел е просто да облекчи вашето състояние и да ви донесе усещане за комфорт и разтваряне на болката.