Все повече хора се доверяват на иновативните методи за лечение каквото е лечението с кислород в барокамера. Всички знаем или поне сме чували за лечебните свойства на кислорода, които са били използвани още от нашите предци. Днес благодарение на хипербарните камери е възможно провеждането на кислородни терапии.

 

Какво представлява барокамерата, в която се извършва Хипербарната кислородна терапия?

Лечението с кислород използва най-съвременна барокамера, в която пациентът ляга или сяда и вдишва чист 100% кислород при повишено налягане. 

 

Как протича лечението?
След като ви бъдат направени изследвания, вие ще получите подробни указания за това, какво трябва да направите, преди да влезете в камерата. Накратко ще трябва да отстраните всички ваши дрехи и предмети, които биха могли да предизвикат пожар в камерата и да влезете в нея само с дрехи от 100% памук, които ще ви бъдат предоставени от клиниката.

 

Какво ще почувствате по време на лечението?
Първото, което ще почувствате по време на терапията е промяна в ушното налягане, както при излитането със самолет. След това може да четете, да гледате телевизор, да слушате музика или просто да се отпуснете, като най-важното е да дишате. Пациентите от всички възрастови групи понасят много добре лечението с кислород. Нежелани реакции от терапията могат да бъдат метален вкус в устата или повишаване на налягането в ушите за кратко време. Други пациенти съобщават, че терапията им е подействала, сякаш като почистване на мозъка, толкова съживителна.

 

Терапевтичен план
В зависимост от естеството на заболяването и индивидуалния прогрес, при пациенти с проблеми със заздравяването на рани или инсулт, обикновено са необходими от 20 до 40 сесии. Пациенти с остри заболявания като декомпресия и отравяне с въглероден окис се нуждаят само от 1-2 сесии. Ако терапията е с продължителност от 1 час пациентите могат да направят 2 сесии в рамките на 24 часа, като между тях има 4 часово прекъсване. Ако обаче терапията е 90 минутна то сесията може да бъде само 1 в рамките на 24 часа.

 

Да, кислородната терапия определено е животоспасяваща. Ако вие или някой, когото обичате, претърпи инсулта, възползвайте се от нея възможно най-скоро; за предпочитане в рамките на 48 часа. 
Намерете здравно заведение в непосредствена близост, което предлага лечение с кислород като HBO Medical Support Center и незабавно го посетете. Не чакайте, докато не се нуждаете от него, за да го намерите. Повече информация относно барокамерата и процеса можете да откриете на https://hbo-center.com/дейности/хипербарна-оксигенация-барокамера