На прага на есенно-зимния сезон, когато вирусните заболявания рязко зачестяват, човек трябва да се погрижи за цялото си тяло и да се подготви за предстоящите грипните епидемии, които най-често започват към края на януари, както и по-малко опасните, но не съвсем безобидни респираторни вирусни инфекции.

 

Сред най-добрите начини за предпазване от заболявания през зимния сезон са поставянето на противогрипна ваксина и предварителния прием на подсилващи имунната система хранителни добавки, голямо разнообразие от които можете да намерите на страниците на Kolastra.eu.

 

Много хора се оправдават, че имат доста разнообразно меню и спортуват достатъчно, така че не се нуждаят от допълнителни хранителни добавки, но нека не забравяме, че в много от хранителните добавки се използват вещества извлечени от редки видове водорасли и коластра, които на практика не присъстват в нашето меню, освен ако не сте бебе на 1, 2 или 3 дни, което се храни единствено с коластра.

 

Хранителните вещества, които могат да се получат от хранителните добавки с водорасли и коластра оказват изключително силно влияние на организма, въздействайки дори на най-ниско клетъчно ниво. Хората, които редовно приемат такива добавки най-вероятно скоро ще почувстват, че имат повече сила и енергия, но разбира се ако добавките са съчетани и със здравословен начин на живот.

 

Сред най-облагодетелстваните обаче са лигавиците, които като цяло се влияят по-силно както от положителните, така и от отрицателните фактори за нашето здраве. Лигавиците са врата на вирусите към организма, независимо дали става дума за обикновена настинка или за по-опасни заболявания, каквото е например грипа.

 

Човешкият организъм абсорбира хранителните вещества от коластрата и водораслите, изпращайки ги към лигавиците. Това прави деликатните повърхности по-устойчиви, по-добре снабдени с хранителни вещества, а също така и по-добре подготвени за да отвърнат на атаките на вирусите с по-адекватен отговор.

 

От своя страна, усещането за повече енергия, което се усеща и на клетъчно ниво, означава, че тялото ви ще има повече енергия и сила да се бори с външните дразнители. Това е равносилно на доброто хранене и добрата почивка по важност, защото енергичният организъм обикновено може да отправи много по-силен отпор на вредителите, които го нападат под формата на бактерии и вируси.

 

По колко капсули обикновено се слагат в опаковка?

 

Бройката на капсулите във всяка една опаковка с хранителна добавка силно варира, но обикновено са над 30 и под 120. Това означава, че ако ги приемате всеки ден, както би трябвало според упътването, вие ще имате от таблетките за срок от един до три месеца.