Трапчинките на детските бузки са толкова сладки, но не така стоят нещата с кожните вдлъбнатини по бедрата на жените страдащи от целулит. Мастните натрупвания често водят до огъване или издуване на кожата в засегнатите райони. Въпреки че съществуват много терапии и кремове за борба с целулита, ефекта от повечето не е толкова осезаем колкото ни се иска. За това все още най-добрата превенция срещу портокаловата кожа си остава антицелулитния масаж в комбинация подходящата козметика и упражнения.


 

Идентификация

Целулитът представлява мазнина, която се е формирала под кожата, което образува неравности по ханша, бедрата и корема при някои жени или мъже. Мастните натрупвания изпъкват в дермитния слой на кожата и предизвикват появата на вдлъбнатини.

 

Причини

Неравномерната структура на целулита се появява, когато мастните клетки се натрупат между влакнестите тъкани, които свързват кожата с подлежащите мускули. Мастните натрупвания избутват кожата навън, а влакнестата тъкан навътре и така се образува неравна повърхност.

 

Лечение

Терапиите срещу портокаловата кожа, които включват антицелулитни масажи се основават на теорията, че енергичният масаж помага да се увеличи кръвообращението, да се премахнат токсините и излишните течности в засегнатите области. Обикновеният масаж може само временно да компресира мастните клети и ефектът от него е краткотраен. Основната разлика между обикновения и антицелулитния масажи се крие именно в техниката и интензивността на масажа. Антицелулитния е много по-интензивен и силов от обикновения масаж, който има за цел да ви отпусне и освободи от напрежението. За да има осезаем ефект от антицелулитните масажи трябва да се направят няколко цикъла на терапия.

 

Методи

Целулитните лечения, които използват масаж варират в зависимост от своите методи. Някои от решенията им за справяне с целулита, като билкови екстракти или продукти и от морски водорасли изискват да бъдат нанесени чрез ръчен или механичен масаж. При Ендермологичната антицелулитна масажна терапия се употребява устройство с механично въртящи се ролки, чрез което се предизвиква омачкване на съединителната тъкан. Лекото подобрение след антицелулитния масаж, което ще забележите е само временно. 

 

Предупреждава ме ви, че няма да премахнете изцяло целулита само с масажи. За да се сбогувате напълно с него ще трябва да започнете да водите по-здравословен и активен начин на живот. И все пак антицелулитния масаж е важна стъпка, която ще ви помогне. За това не се колебайте повече, а запишете час в HBO Medical Support Center на http://hbo-center.com/дейности/